Този десерт е лесен за приготвяне. В същото време е леко, безглутеново шоколадово изкушение с кокосово брашно. Барчетата са вкусни, мекички и могат да се консумират свободно без гузна съвест.
Време за приготвяне: 30 минути.
Съставки
• 1/4 чаша стопено кокосово масло
• 1/3 чаша мед, агаве или кленов сироп
• 2 ч.л. екстракт от ванилия
• 2 яйца, леко разбити
• 1/4 чаша неподсладено ядково мляко
• 1/2 чаша кокосово брашно
• 1/2 ч.л. сода за хляб
• 1/4 ч.л. хималайска сол
• 100 гр. от любимия ви черен шоколад [аз ползвам черен с цели лешници]
• 1/2 чаша кокосово стърготини, по избор
Инструкции
1. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете хартия за печене в тавата.
2. В голяма купа разбъркайте кокосовото масло, пчелния мед, ванилията, яйцата и бадемовото мляко. В друга купа разбъркайте сухите съставки - кокосово брашно, сода за хляб и сол. Смесете двата вида съставки до получаване на гладко тесто. Добавете нарязания на ситно шоколад, като оставите няколко супени лъжици за поръсване отгоре, ако желаете.
3. Печете за 20-22 минути или докато краищата са златисто кафяви и промушеният нож излиза с няколко прикрепени трохи. Дори и да ви изглежда недопечено, не превишавайте указаните минути, за да не изсушите прекалено. Готовите десерти сложете настрана за най-малко 10 минути, а след това нарежете на квадратчета.
Съставки
• 1/4 чаша стопено кокосово масло
• 1/3 чаша мед, агаве или кленов сироп
• 2 ч.л. екстракт от ванилия
• 2 яйца, леко разбити
• 1/4 чаша неподсладено ядково мляко
• 1/2 чаша кокосово брашно
• 1/2 ч.л. сода за хляб
• 1/4 ч.л. хималайска сол
• 100 гр. от любимия ви черен шоколад [аз ползвам черен с цели лешници]
• 1/2 чаша кокосово стърготини, по избор
Инструкции
1. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете хартия за печене в тавата.
2. В голяма купа разбъркайте кокосовото масло, пчелния мед, ванилията, яйцата и бадемовото мляко. В друга купа разбъркайте сухите съставки - кокосово брашно, сода за хляб и сол. Смесете двата вида съставки до получаване на гладко тесто. Добавете нарязания на ситно шоколад, като оставите няколко супени лъжици за поръсване отгоре, ако желаете.
3. Печете за 20-22 минути или докато краищата са златисто кафяви и промушеният нож излиза с няколко прикрепени трохи. Дори и да ви изглежда недопечено, не превишавайте указаните минути, за да не изсушите прекалено. Готовите десерти сложете настрана за най-малко 10 минути, а след това нарежете на квадратчета.
Поръсете с шоколада и да ви е вкусно!