Продукти:
блат:
1 средно голям карфиол
250 г моцарела
2 яйца
сол
черен пипер
риган
плънка:
по желание
Приготовление:
Карфиолът и моцарелата се настъргват на ренде и се смесват. Важно е да се сложат равни количества от двата продукта. Прибавят се двете яйца и се омесва, след което се добавят и подправките.
Получената смес се разстила в кръгла форма и се слага да се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 15-20 мин. След като блатът е готов се гарнира с продукти по желание. В случая на снимката е намазан с доматено пюре, настърган е кашкавал и са добавени малко обезкостени черни маслини и няколко парченца люта чушка. Запича се за още 5 минути и да ви е вкусно!
Освен че е много вкусно, е и здравословно и диетично. :)
Освен че е много вкусно, е и здравословно и диетично. :)