Солени мъфини

Продукти:
2 яйца
2 ч. ч. брашно (за да е по-здравословно може да е пълнозърнесто)
½ ч. ч.  олио
1 ½ ч. ч кисело мляко
1 ч. лъжичка сода за хляб
½  ч. ч. сирене
½  ч. ч. настърган кашкавал
подправки: розмарин, босилек, черен пипер, сол
Може да добавите и всякакви други продукти по-желание - нарязани маслинки, някакъв колбас или каквото друго сметнете, че е подходящо.

Приготовление:
В купа разбивате яйцата, млякото, олиото и содата. Пресявате брашното, за да му придадете въздушност и го добавяте към получената смес. Накрая добавяте натрошеното сирене и кашкавала, подправките и разбърквате добре. 
На мен тази смес ми стига за 12 силиконови формички. Така че разпределята сместа като не пълните догоре, а до достигане на приблизително ¾ от обема ѝ. Така мъфинът няма да прелее при печене, а и ще може да се изпече добре. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 20-25 минути, като обаче наглеждате от време на време солените кексчета да не прегорят.

Ние ги консумираме за закуска със чаша кисело мляко, или вечер с чаша вино. 
Да ви е вкусно! :)