Бърз безглутенов хляб





Това хлебче не е много голямо, но е доста хранително и наистина ароматено и вкусно. Можете да импровизирате с видовете семена и да украсявете според вкуса ви. 


Време за приготвяне: 40 мин с печенето.


Съставки:

  • 2 яйца;
  • 1/2 кофичка кисело мляко;
  • 1 кафяна лъжичка сода за хляб;
  • морска сол;
  • чубрица;
  • риган;
  • джоджен;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 1 супена лъжица микс от семена /ленено, маково и сусамово/;
  • безглутенов микс брашно – в количество, докато сместа заприлича на тази за кекс /това са около 1 и 1/2 чаена чаша/.


Инструкции:
Ние, вкъщи, смесваме всичко в блендера. Разбиват се яйцата с киселото мляко, като предварително е разтворена в него содата за хляб. Слагат се солта и останалите изброени подправки и зехтина и семената – ленено, сусамово и маково. Накрая се прибавя брашното. 
Сместта се изсипва в тавичка за квадратен кекс [така става като истинско хлебче], застлана с хартия за печене, наръсва се с още семена и семки и се слага във фурна на 200 градуса и вентилатор за 20-30 мин. 
Преди да го извадите проверете дали се е опекло с клечка за зъби. 
Остава се да изстине около 10 мин. [баба ми казваше, че така хлябът си обикаля нивката] и се нарязва на филийки. 
Да ви е вкусно!