Това хлебче не е много голямо, но е доста хранително и наистина ароматено и вкусно. Можете да импровизирате с видовете семена и да украсявете според вкуса ви.
Време за приготвяне: 40 мин с печенето.
Съставки:
- 2 яйца;
- 1/2 кофичка кисело мляко;
- 1 кафяна лъжичка сода за хляб;
- морска сол;
- чубрица;
- риган;
- джоджен;
- 2 супени лъжици зехтин;
- 1 супена лъжица микс от семена /ленено, маково и сусамово/;
- безглутенов микс брашно – в количество, докато сместа заприлича на тази за кекс /това са около 1 и 1/2 чаена чаша/.
Инструкции:
Ние, вкъщи, смесваме всичко в блендера. Разбиват се яйцата с киселото мляко, като предварително е разтворена в него содата за хляб. Слагат се солта и останалите изброени подправки и зехтина и семената – ленено, сусамово и маково. Накрая се прибавя брашното.
Сместта се изсипва в тавичка за квадратен кекс [така става като истинско хлебче], застлана с хартия за печене, наръсва се с още семена и семки и се слага във фурна на 200 градуса и вентилатор за 20-30 мин.
Преди да го извадите проверете дали се е опекло с клечка за зъби.
Остава се да изстине около 10 мин. [баба ми казваше, че така хлябът си обикаля нивката] и се нарязва на филийки.
Да ви е вкусно!